Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Door Time Management Voor Een Beter Leven

stress verminderen time management1 300x199 Stress Verminderen Door Time Management Voor Een Beter Leven Stress verminderen is mogelijk door goede time management. Time management gaat in feite over focus. Het Pareto principe ook wel beter bekend als de 80/20 regel stelt, dat 80% van de inspanningen waar geen time management of focus is op toegepast 20% van de gewenste resultaat oplevert. Echter 80% van de gewenste resultaat kan worden gegenereerd met slechts 20% van een goede gestuurde inspanning. Hoewel de verhouding 80/20 slechts arbitrair is, wordt het gebruikt om nadruk te leggen op hoeveel tijd verloren kan gaan of hoeveel tijd gewonnen kan worden door time management.

Sommige mensen zien time management als een lijst van regels inclusief het plannen van afspraken, doelstellingen formuleren, een gedegen planning maken, het creëren van to-do-lijsten en prioriteiten stellen. Dit wordt gezien als de belangrijkste principes van time management om een efficiënte persoonlijke time management te kunnen ontwikkelen.

Maar er zijn nog meer vaardigheden die betrekking hebben op time management. Vaardigheden zoals besluitvorming, die inherent zijn aan vaardigheden zoals emotionele intelligentie en kritisch denken zijn ook essentieel voor je persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke time management omvat alles wat je doet. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein het is, alles telt. Alle nieuwe kennis die je aanschaft, elke nieuwe raad die je overdenkt, elke nieuwe vaardigheid die je ontwikkelt heeft invloed op je persoonlijke time management.

Een evenwichtige levensstijl moet de belangrijkste resultaat zijn in het hebben van persoonlijke time management. Dit is het belangrijkste aspect dat veel beoefenaars van persoonlijke time management niet begrijpen. Time management gaat over het krijgen van resultaten en niet over het bezig zijn.

Een evenwichtige levensstijl moet de belangrijkste resultaat zijn in het hebben van persoonlijke time management.

De zes gebieden waar persoonlijke time management naar streeft om te verbeteren zijn:

Fysiek
Het hebben van een gezond lichaam en minder vermoeid zijn.

Intellectueel
Het leren en andere vormen van activiteiten om intellectueel te kunnen groeien.

Sociaal
De ontwikkeling van persoonlijke of intieme relaties en een actieve bijdrage leveren aan de samenleving.

Carrière
Loopbaan van je school en werk.

Emotioneel
Het hebben van de juiste gevoelens en verlangens en het manifesteren van deze.

Spiritueel
Het betreft een persoonlijke zoektocht naar zingeving.

Grondig plannen en het hebben van een aantal dingen voor de to-do-lijst voor elk van de belangrijke gebieden is niet echt praktisch, maar het bepalen welk gebied in je leven geen voldoende aandacht krijgt is een deel van time management. Alle gebieden bij elkaar opgesomd, maakt jou als persoon. Als je dus een gebied verwaarloost dan verwaarloos je een belangrijk deel van jezelf. Persoonlijke time management is een zeer goede hulpmiddel bij het oplossen van problemen groot of klein.

Een goede manier om time management te leren en je persoonlijk leven te verbeteren is door het volgen van een aantal basisactiviteiten. Hier volgen acht tips:

Tip 1
Categoriseer doelen in korte of lange termijn doelen.  Dit kun je doen door een lijst te hebben die je snel bij de hand kan hebben. Bepaal altijd welke taak nodig is of niet nodig is om uit te voeren in het bereiken van je doelen en welke activiteiten je helpen om een balans te krijgen in je levensstijl.

Tip 2
Iedereen van ons heeft een tijd van pieken en een tijd van vertraging, dit is onze natuurlijke cyclus. We moeten in staat zijn om de moeilijke taken uit te voeren als we op het scherpst zijn.

Tip 3
Leer “NEE” te zeggen. Zeg dit woord ook tegen je familie of vrienden.

Tip 4
Beloon jezelf als je een effectief time management resultaat hebt bereikt.

Tip 5
Probeer de medewerking te krijgen van mensen om je heen die je tot voordeel zijn voor jouw inspanningen in time management.

Tip 6
Stel niet uit. Doe noodzakelijke dingen meteen.

Time management is de kunst en wetenschap van het bouwen van een beter leven.

Tip 7
Neem een positieve houding aan en stel je in voor succes. Wees wel realistisch in je aanpak en in het bereiken van je doelen.

Tip 8
Hou een dagboek bij van je activiteiten. Dit zal je helpen om de dingen in het juiste perspectief te zien.

Dit zijn een paar stappen die je in eerste instantie kunt nemen om een beter individu te worden. Time management is de kunst en wetenschap van het bouwen van een beter leven. Vanaf het moment dat je time management vaardigheden integreert in je leven, heb je een aantal opties geopend die een breed spectrum aan oplossingen kunnen bieden aan je persoonlijke groei. Het creëert ook meer deuren naar mogelijkheden.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Door Time Management Voor Een Beter Leven
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)