Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen door Voldoende Water te Drinken

stress verminderen water drinken 277x300 Stress Verminderen door Voldoende Water te DrinkenWater is onmisbaar voor jouw lichaam om naar behoren zijn talloze functies te kunnen uitvoeren. En dat geldt nog meer in tijden van hevige stress. Om alle afvalstoffen van stress te verdrijven en voldoende mineralen binnen te krijgen, moeten we vooral water niet vergeten!

Gemiddeld moet je 1,5 liter water per dag drinken.

Ieder individu heeft een eigen stofwisseling die meer of minder water vereist. Water is net zo onmisbaar voor je als de lucht die je inademt. Jouw lichaam bestaat voor 70% uit waardevollevocht. Zelfs jouw botten, die schijnbaar zo stevig zijn, bestaan voor meer dan 30% uit water. Je kunt enkele weken zonder eten zonder dat je lichaam er onomkeerbare schade van ondervindt, maar je kunt niet meer dan een paar dagen zonder drinken.

Via jouw voeding krijg je dagelijks ongeveer een liter water binnen, terwijl je 2,5 liter afvoert door urinelozing, ademhaling en transpiratie. Je moet het tekort van anderhalve liter dus vervangen, anders loop je het risico uit te drogen.

Gemiddeld moet je 1,5 liter water per dag drinken.

Vooral in tijden van stress moet je erop toezien dat je die hoeveelheid vocht binnen krijgt, om twee redenen.

Ten eerste speelt water een rol bij het transport van voedingsstoffen naar de cellen en van afvalstoffen naar de uitscheidingsorganen. Wanneer je aan stress onderhevig bent, heeft jouw lichaam, dat ‘overwerkt’, een grotere behoefte aan voedingsstoffen en produceert het meer afvalstoffen. Vandaar dat je meer water nodig hebt.

Ten tweede levert water jou onmisbare mineralen in tijden van stress (magnesium, calcium, kalium…). Kijk goed naar de samenstelling van de mineraalwaters die je drinkt en geef de voorkeur aan water dat rijk is aan die mineralen.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen door Voldoende Water te Drinken
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)