Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Door Vrienden te Maken op Je Werk: 6 tips

stress verminderen werk vrienden 300x161 Stress Verminderen Door Vrienden te Maken op Je Werk: 6 tips

Stress verminderen kun je stimuleren door vrienden te hebben op je werk. Door vrienden zul je namelijk minder eenzaam voelen op het werk en het zal de werkstress en relatiestress verminderen. Op sommige dagen heb je gewoon het gevoel dat niemand op het werk je vriend is. Jij kent misschien veel mensen, maar geen van hen kent jou. In dit artikel wil ik stil staan hoe je echte vrienden kunt maken op je werk. ALs je vrienden hebt op je werk zal het de stress verminderen. 

Om vrienden te maken op je werk moet je de volgende dingen doen:

Geef mensen de tijd
Als je mensen niet de tijd geeft, dan is het onredelijk om te verwachten dat ze je mogen. Mensen hebben de tijd nodig om je te begrijpen en om je te kennen. Soms is een kop koffie en een goed gesprek goed genoeg om iemand te leren kennen. Andere keren kan het vele weken en maanden van hard werken zijn. Wees niet bang om wat tijd te geven.

Wees eerlijk
Het heeft geen zin om te vertellen dat je goed bent in poolen, terwijl je dit niet bent. Het is niet waar en je zult problemen krijgen als je de volgende keer naar een plaatselijke kroeg gaat en je nieuwe vriend wilt tegen je poolen. Wees eerlijk tegen de mensen waar je vrienden mee wilt zijn. Je zult altijd een sterke band hebben met mensen die dezelfde interesses hebben als jij.

Wees eerlijk tegen de mensen waar je vrienden mee wilt zijn.

Wees open
Wees niet bang om te uiten wie je bent en wat je vindt over een bepaald onderwerp. Als je vindt dat Nederland niet meer mee moet doen met het Euro Songfestival dan zeg dit dan ook. Als je open bent dan kunnen de mensen weten hoe het is om met jou om te gaan. Vaker dan niet zullen mensen waarderen om wie je bent.

Neem eten mee
Het maakt niet uit in welke situatie je zit, maar met eten kun je vrienden maken. Grote bedrijven zijn ontstaan tijdens de lunch. De beste vrienden zijn gemaakt met een kop koffie en een snack. Eten is een vriendschapsbouwer. Als je tot laat in de avond doorwerkt op kantoor, bestel dan een pizza en deel het met idereen zonder dat ze het terug hoeven te betalen. Deze daad van vrijgevigheid kan wonderen doen.

Maak geen grappen
Heel vaak denken mensen dat alle grappen zo maar kunnen. Dit is echter niet zo. Als jij gewend bent om grappen uit te halen bij je eigen vrienden, hoeft dit niet zo te zijn bij een nieuwe vriend. Dit kan in de verkeerde keelgat schieten en je verspilt op die manier misschien wel alle kanse. Als je grappen maakt, zorg ervoor dat ze niet te persoonljik zijn.

Heb geen afwachtende houding, maar toon initiatief.

Neem initief
Heb geen afwachtende houding, maar toon initiatief. Probeer dingen samen te doen wat voor jullie beiden leuk of interessant is om te doen. Bijvoorbeeld samen gaan zaalvoetballen, samen wat gaan drinken enz. Mensen houden ervan als je interesse toont. Wacht niet altijd af totdat ze je mee uit vragen, begin zelf met vragen.

Conclusie
Er zijn zoveel manieren om vrienden te maken. Het maakt niet uit welke trucjes je leert om dit te doen, zolang je maar eerlijk en open bent. Wees niet bang om een gesprek te starten. Wees ontspannen en natuurlijk. De werkstress en relatiestress zal verminderen door goede vrienden te hebben op je werk. Veel succes hiermee.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Door Vrienden te Maken op Je Werk: 6 tips
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)