Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Door Zonder Spijt te Leven

spijt stress verminderen1 300x252 Stress Verminderen Door Zonder Spijt te LevenWist je dat stress veroorzaakt kan worden door spijt? Al jouw energie en gedachten kunnen opgaan in het spijt hebben. Dit artikel gaat over stress verminderen door zonder spijt te leven. Het is moeilijk om spijt uit je leven te houden. Het maakt niet uit waar je in je leven bevindt, want er zijn altijd wel dingen die je anders wilde doen. Als je ernaar streeft om naar je situatie te kijken met een ander perspectief, zal het je beter inzicht geven in het leven en leer je te leven zonder spijt.

Hoewel je niet in staat zult zijn om volledig zonder spijt te leven, kun je wel maatregelen nemen om die te verminderen. Streef er naar om jouw leven georganiseerd te leven en het op jouw manier te leven.

Stel jouw prioriteiten
Een manier om jouw leven te beginnen zonder spijt, is door het rangschikken van jouw prioriteiten. Vraag jezelf af, naar welk uiteindelijke doel je wilt toewerken. Ben je tevreden waar je op dit moment bent en waar je naartoe gaat? Als je jouw leven leeft volgens plan en je bent gelukkig, dan heb je niets te betreuren.

Eenvoudig gezegd is de gouden regel:”Behandel mensen zoals je zelf zou willen worden behandeld.”

Als er veranderingen moeten worden aangebracht, kan het helpen om kleine stappen te nemen. Zodra je beslissingen neemt, waar je prettig bij voelt, dan zal er een last van je schouders afvallen. Zodoende zal spijt uit je leven verdwijnen.

Leef bij de gouden regel
Iedereen kan er voordeel uit halen door met de gouden regel te leven. Het is de regel waar we allemaal eens over kunnen worden, ondanks onze verschillen.

Eenvoudig gezegd is de gouden regel:”Behandel mensen zoals je zelf zou willen worden behandeld.” Als je dit doet, zal je zeker spijt tot een minimum beperken. Je zult hierdoor leren, wat er ook gebeurt, om mensen eerlijk en met respect te behandelen. Wanneer je in de ander verplaatst voordat je handelt, zul je minder kans hebben dat je iets doet waar je later spijt van krijgt.

Neem snel actie
De volgende stap is om snel actie te ondernemen in je leven. Je hebt maar één leven en de tijd is nu. Als je doelen duidelijk zijn en je weet wat je wilt, waar wacht je nog op? Spijt komt voort door juist dingen niet te doen, die belangrijk voor je zijn. Doe deze dingen in plaats van ze uit te stellen om het te doen!

Spijt komt voort door juist dingen niet te doen, die belangrijk voor je zijn. Doe deze dingen in plaats van ze uit te stellen om het te doen!

Heeft u altijd al uw eigen bedrijf willen starten? Start er één! Wil je weer in contact komen met je vader? Doe het! Ja, het is moeilijk, maar het wordt eenvoudig als je simpelweg een keuze maakt om het te doen.

Breng tijd door met je dierbaren
Doe moeite om tijd door te brengen met je dierbaren. Als ze ver weg wonen, bezoek ze wanneer je kan en bel ze vaak.
Maak tijd voor je directe familie en plan etentjes en avondjes uit. Duik diep in de relaties die je hebt met je familie. Door een oppervlakkige relatie te hebben met je familie komt vaak spijt uit voort. Ontdek de dromen, angsten en zelfs de spijt van jouw gezinsleden. Het delen van je spijt kan leiden naar andere manieren om tot een oplossing te komen.

Vergeet Spijt
Uiteindelijk komt het altijd op neer dat je het verleden niet kan veranderen, hoe hard je het ook probeert en hoe vaak je er ook over piekert. Het enige wat je kunt doen is door actie te ondernemen zodat het niet weer gebeurt in de toekomst.

Spijt kan onze gedachten overwoekeren en in de weg staan van een gelukkige toekomst. Maar je hebt de kracht om door de spijt heen te breken en door te gaan met je leven!

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Door Zonder Spijt te Leven
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)