Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen en Concentratie Verhogen

Stress Verminderen en Concentratie Verhogen 300x226 Stress Verminderen en Concentratie VerhogenStress verminderen wordt steeds lastiger in de huidige stijl van leven en werken. Tegenwoordig verwachten we snelle resultaten op elk gebied van ons leven. Veel mensen werken meer uren, omdat Internet en smarthpones ervoor hebben gezorgd dat we 24 uur van de dag bereikbaar zijn. Verder is het ook zo dat veel mensen aan meerdere projecten tegelijkertijd werken. Het is dan ook niet vreemd dat er stressgerelateerde problemen zich voordoen. Mensen krijgen een burn-out, raken overspannen en hebben een slechtere gezondheid. Dit artikel gaat over stress verminderen en hoe je jouw concentratie kan verbeteren.

Eetgewoontes en stress verminderen
De eetgewoontes van mensen kan een oorzaak van stress zijn. Drukke mensen slaan vaak een maaltijd over, eten afhaalmaaltijden, snacks met een hoog suikergehalte, of vetrijk voedsel. Juist als je druk bent is het belangrijk om gezond te eten. Sommige voedingsmiddelen zijn gunstig voor iemand die druk en gestrest is. Bijvoorbeeld eten als haver, volle granen, groenten, volkoren pasta, bonen en peulvruchten. Deze voorbeelden zullen je stress verminderen en je concentratie verhogen. Het zal je ook voor een langere periode voorzien in energie. Regelmatig eten is eveneens belangrijk. Een goed ontbijt kan niet worden onderschat, omdat er uren voorbij zijn gegaan dat je voor het laatst hebt gegeten.

Water en stress verminderen
Water wordt vaak vergeten. Water houd je alert en verfrist jouw gedachten. Probeer regelmatig water te drinken. Dit voorkomt ook symptomen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, slechte concentratie, prikkelbaarheid die vaak worden veroorzaakt door tekort aan water. Er wordt aanbevolen om zes tot acht glazen water per dag te drinken.

Slaap en stress verminderen
Slaap is van vitaal belang om uit te rusten en je lichaam en geest op te laden. Slapen is ervoor om goed te kunnen rusten. Als je echter regelmatig uitgeblust en niet uitgerust wakker wordt dan kan dit een signaal zijn dat je gestrest of overspannen bent. Probeer elke avond op dezelfde tijdstip naar bed te gaan en probeer 8 uur te slapen. Zorg er ook voor dat je ongeveer 2 uur voordat je gaat slapen niet te druk bent met allerlei dingen. Zodoende geef je jouw geest de gelegenheid om rustiger te worden en je lichaam om te ontspannen. Sommige mensen maken gebruik van twintig minuten power naps. Dit kan ook een effectieve manier zijn om je stress te verminderen en je concentratie te verhogen. Het geeft een stimulans in je energieniveau en ververst de denkprocessen.

Pauzes en stress verminderen
Pauze nemen is een belangrijke manier om stress te verminderen. Verlaat het kantoor en neem een glas water. Maak een korte wandeling buiten om de benen te strekken. Probeer om de negentig minuten een pauze te houden, al is het maar voor een paar minuten. Dit helpt om de opbouw van stress tegen te gaan en het zal je stress verminderen. Het is een feit dat na een pauze, mensen beter presteren (al is het maar een korte pauze).

Bewegingsoefeningen en stress verminderen
Sporten en bewegen is een positieve manier van ontstressen. Het ontlaadt de spanning en geeft je afleiding. Je concentreert je even niet op je werk doordat je aan het sporten bent. Door sporten leer je nieuwe feiten en vaardigheden en dit verbetert je capaciteit om te leren en te concentreren. Bewegingsoefeningen verbetert je houding, ademhaling, bloedsomloop, energie en je algehele gezondheid. Voor een lange tijd achter je bureau zitten kan leiden tot spierspanning. Zwemmen en stretchen kan vooral nuttig zijn om te ontspannen en je spieren los te maken.

Concentratie en Stress Verminderen
Kruiswoordraadsels, puzzels, sudoku zijn allemaal aanbevolen manieren om je concentratie en denken te verbeteren. Oudere mensen worden aangeraden om regelmatig puzzels te gaan maken om hun denken actief en alert te houden en hierdoor het verouderingsproces te vertragen. Ook het aanleren van vaardigheden waar gerichte aandacht nodig is, kan een zeer nuttige manier zijn om je concentratie te verbeteren. Voorbeelden als het leren van een muziekinstrument of een vreemde taal.

Dit zijn allemaal belangrijke stressmanagement technieken, die helpen om onze capaciteiten optimaal te benutten en dat we tegelijkertijd gezond en wel blijven.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen en Concentratie Verhogen
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)