Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen om Productiviteit te Verhogen

stress verminderen productiviteit 259x300 Stress Verminderen om Productiviteit te VerhogenWil je de productiviteit verhogen dan moet je de stress verminderen. Het woord “stress” heeft meer een negatieve lading dan een positieve. Dit komt omdat de meest voorkomende gevolgen van stress kunnen leiden tot ziekten en zelfs kan leiden tot de dood als ze er niets tegen doen.

 Wanneer iemand lijdt aan stress, kan hij of zij plotseling veranderingen ervaren in zijn of haar vermogen om te presteren. Dit komt omdat de stressreactie op mensen goed of slecht kunnen zijn. Aan de positieve kant, kan stress leiden dat de persoon zijn of haar taak effectiever afmaakt. Positieve stress verhoogt iemands vermogen om te focussen en concentreren. Door positieve stress kan een individu veel gemotiveerder zijn om het maximale uit te halen in zijn of haar carrière. Het verhoogt de opwinding van een persoon wanneer hij of zij nieuwe uitdagingen aangaat. De energie en het enthousiasme is in eerste instantie misschien niet goed te zien, maar dit wordt steeds duidelijker als de persoon op gang is gekomen. Dit maakt mensen productiever en effectiever om de taken op de juiste wijze en efficiënte manier te doen.

Aan de andere kant kan negatieve stress de productiviteit verergeren. Hij of zij kan angst, depressie, frustratie, laag zelfbeeld en gebrek aan vertrouwen ervaren. Het lijkt of hij of zij in een zware strijd is verwikkeld en het maar niet lukt om de top te bereiken. De persoon heeft het gevoel dat hij of zij de bestaande problemen nooit kan overwinnen.

Veel mensen merken niet op wat de effecten van stress zijn die ontstaat door de werkstress. Je weet dat stress invloed heeft op je productiviteit wanneer je bijvoorbeeld de volgende situaties herkent:

1. Als je na het eten merkt dat je problemen hebt met de spijsvertering. Als je gestrest bent, kan de maagfunctie worden vertraagd zodat andere orgaansystemen effectiever kunnen functioneren. Dit kan leiden dat de concentratie van een persoon wordt verlaagd en hierdoor vaker fouten worden gemaakt.

2. Je vindt het moeilijk om andermans standpunt te begrijpen bij een bepaalde dilemma. De rationele kant en het logisch denken van de hersenen worden vertraagd door andere dringende gedachten die leiden tot primaire hyperfocus.

3. Je gedachten dwalen af zodat je niet goed kan focussen op je werk en daardoor niet goed functioneert.

 Zo kan je zelf misschien ook nog wel een aantal andere voorbeelden noemen waardoor stress negatieve invloed heeft op jouw productiviteit. Wil je de productiviteit verhogen, dan moet je de stress verminderen.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen om Productiviteit te Verhogen
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)