Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen voor een gezonde huwelijk

stress verminderen huwelijk relatie 300x180 Stress Verminderen voor een gezonde huwelijk

Stress verminderen is belangrijk voor een gezonde huwelijk. Elke dag zijn er mensen die trouwen en zijn er mensen die scheiden. Van alle dingen die een man en vrouw besluiten te doen is het huwelijk misschien wel het moeilijkste. Trouwen is eenvoudig. Echter een stressvrij, succesvol en gelukkig huwelijk is moeilijk te bereiken.

Meer dan 1/3 van de mensen die besluiten om te trouwen zullen binnen 5 jaar worden geconfronteerd met een echtscheiding. Hoewel deze statistieken alarmerend zijn, is het goed te merken dat het aantal echtscheidingen zijn gedaald of stabiel zijn gebleven in vergelijk met de afgelopen jaren. Een belangrijke reden hiervoor is dat koppels de traditionele huwelijk hebben afgewezen en ervoor kiezen om samen te leven.

Samen leven, getrouwd of niet, kan één van de beste of slechtste dingen zijn die je ooit hebt gedaan. Relatiestress kan de meeste stress opleveren in je leven. Je komt binnen in de heiligheid van het huwelijk met hoge verwachtingen van een zalige relatie en je droomt van een mooi gezin en huis.

Voor velen is dit werkelijkheid geworden, maar voor vele anderen is dit dramatisch geworden en vinden het moeilijk om door te gaan. Als je in zo’n situatie bevindt kan stress verminderen bijzonder lastig zijn. Relatiestress kan je leven verwoesten. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je stress verminderen kunt bevorderen in je relatie.

Stressvrij en Succesvol huwelijk
Hoe kan je nu werken aan een goede relatie? Wat maakt het verschil dat een huwelijk faalt of succesvol wordt? De  redenen kunnen net zoveel zijn als dat ze gevarieerd zijn. Echter de meeste succesvolle huwelijken zonder stress lijken belangrijke ingrediënten te omarmen.

Toewijding
Beiden moeten toegewijd zijn zodat de relatie gaat werken. Toewijding is een eng woord en veel mensen lopen bij die gedachte al weg, als ze echt moeten gaan toewijden voor de relatie of huwelijk.

Het roept gedachten op dat je aan een ketting vast zit, een zeurende echtgenoot en rekeningen die wachten om te worden betaald. Maar als je groei en resultaten wilt zien in een huwelijk, moeten beiden toegewijd zijn aan dezelfde waarden en doelen. Zodoende zal de stress verminderen in je relatie of huwelijk.

Beiden moeten toegewijd zijn zodat de relatie gaat werken.

Communiceren
Je hebt het vast eerder gehoord, maar je moet communiceren. Het is zo belangrijk om te communiceren en dit regelmatig te blijven doen. Communicatie zal de stress verminderen in je relatie of huwelijk.

Dit betekent niet alleen praten over de gebeurtenissen van de dag thuis en op je werk, maar ook het delen van je eigen gedachten en gevoelens. Dit is cruciaal voor zowel man en vrouw, ook al kan het de eerste keer moeilijk zijn om te doen. Het zal iets waar jullie beiden naar uit zullen kijken, als jullie het een kans geven.

Voorzie in elkaars behoeften
Streef ernaar om in elkaars behoeften zowel emotioneel als fysiek te voorzien. Je moet het verlangen hebben om voor elkaar te zorgen in elk opzicht. Het moet een plezier zijn en niet een karwei. Behandel je partner als een vriend en een minnaar. Waardeer, bewonder en respecteer elkaar en je zult zien dat alle kleine ergernissen geen enkel probleem zal zijn en de stress zal verminderen in je relatie of huwelijk.

De ingrediënten van een goed huwelijk zijn als de ingrediënten van een goed recept.

Samen doen
Zorg voor een goede balans tussen vrije tijd, werk en plezier. Stel gemeenschappelijke doelen en werk er samen aan. Droom samen en streef ernaar om die dromen waar te maken. Wanneer een beslissing moet worden gemaakt, maak samen dan die beslissing. Respecteer elkaars mening en zoek elkaars hulp en advies.

Lach met je partner en lach je partner niet uit. Een gevoel voor humor is een must als je huwelijk moet overleven en de valkuilen en tegenslagen moet overwinnen waar alle huwelijken zo nu en dan mee te maken hebben. De ingrediënten van een goed huwelijk zijn als de ingrediënten van een goed recept. Als je het eenmaal hebt gevonden, is er niets beter en je zult genieten van een stressvrij, gelukkig en succesvol huwelijk!

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen voor een gezonde huwelijk
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)