Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Voor Moederdag: 6 Tips

stress verminderen moederdag 300x245 Stress Verminderen Voor Moederdag: 6 TipsDoordat je niet weet wat je moet doen op moederdag kan het je stress geven. Echter kun je nu stress verminderen en een speciale moederdag beleven door de 6 tips in dit artikel.Het geven van bloemen, snoep en wenskaarten kun je aan je moeder geven op moederdag. In plaats van deze standaard verrassingen probeer er achter te komen hoe je moeder op deze speciale dag echt gewaardeerd en geliefd kan voelen.

Uit onderzoek blijkt dat geld, titel, of een goede gezondheid minder effect op de levenstevredenheid heeft dan het hebben van sterke persoonlijke relaties. Dus gebruik deze moederdag om je relatie te verbeteren en geef je moeder en jezelf positieve herinneringen. Hieronder volgen zes tips om je op weg te helpen:

Gebruik deze moederdag om je relatie te verbeteren en geef je moeder en jezelf positieve herinneringen.

1. Het geschenk van tijd
Je tijd geven is één van de meest kostbare cadeaus die je kunt geven aan je moeder. Breng wat quality time met haar door. Praat met haar en haal herinneringen op. Kijk naar oude familiefoto’s en vraag haar om verhalen te vertellen toen ze nog een jong meisje was. De tijd die je samen met haar besteedt zal voor jullie beiden waardevol zijn.

2. Geef je moeder meer aandacht
Je moeder zal zich meer gewaardeerd voelen door een moment te kiezen dat je alle aandacht alleen aan haar geeft. Plan een datum om samen te lunchen of te winkelen. Geniet van de vreugde van deze plezierige activiteiten. Heb aandacht voor de details. Praat over wat je doet, waardeert en waarvan je geniet. Deze activiteiten zullen onvergetelijke momenten zijn.

3. Help haar met haar bezigheden
Op sommige bezoeken aan je moeder kan je haar helpen in haar bezigheden. Je kan samen boodschappen doen, haar vergezellen in een bezoek aan de dokter, een heerlijke maaltijd voor haar koken en dat er genoeg overblijft voor de volgende dag.

4. Schrijf een brief
De ouderwetse kunst van het schrijven van brieven kan je helpen bij het ontwikkelen van een hechtere band. Schrijf haar een brief over hoe dankbaar je bent om haar te hebben als je moeder. Het delen van deze gevoelens vergroot goede herinneringen aan het verleden en het leidt tot meer persoonlijke voldoening voor jullie allebei.

Schrijf haar een brief over hoe dankbaar je bent om haar te hebben als je moeder.

5. Pak oude kwesties aan
Als een aantal oude kwesties nog moet worden uitgepraat met je moeder, kan je het misschien doen door het schrijven van een excuus brief of een brief met een aanbod van vergeving. Wanneer je excuses aanbiedt, bevrijd je jezelf van schaamte en schuld en je moeder van woede of wrok.

6. Vergeef je moeder
Wanneer je jouw moeder vergeeft voor iets uit het verleden, is het geen excuus voor haar actie. Door dit te doen zal je echter wel vrij zijn van de negatieve terugkerende gedachten over dit incident. Vergeving bevrijdt je uit het verleden en het is een geschenk aan jezelf.

Geniet van je moederdag en geniet van deze momenten. Denk na over de positieve herinneringen uit het verleden en ontwikkel mooie herinneringen samen met je moeder. Een fijne en stressvrije moederdag toegewenst.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Voor Moederdag: 6 Tips
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)