Gratis e-Book!

Direct Toegang

Studie Stress Verminderen Door Je Studie Te Zien Als Een Onderneming

stress verminderen studie stress 300x183 Studie Stress Verminderen Door Je Studie Te Zien Als Een OndernemingJe kunt door je studie veel stress ervaren. Hier zijn een aantal tips hoe je jouw studie stress verminderen kunt. Herinner je nog dat oude gezegde “het glas is half leeg of half vol?” Je hebt een volledig schooljaar, maar het kan een jaar van succes of een jaar van stress zijn, afhankelijk van jouw plan!

Eén van de functies van het onderwijs is om je uit te dagen dit te doen. Je voor te bereiden op de uitdagingen van het leven na school. Het leren om te gaan met studiestress, zal je op weg helpen om met stress om te gaan gedurende je leven.

Het geheim van  het omgaan met studie stress is organisatie.

Zie je school als een tijdelijke onderneming
Je kunt een kantoor niet runnen zonder bepaalde voorzieningen. Je hebt een goed aanbod van papier, potloden, pennen, mappen en binders bij de hand nodig. Verder moet je een bepaald systeem ontwikkelen, zodat je weet waar je de dingen kunt vinden.

Het geheim van het omgaan met studie stress is organisatie.

Speciale tip om stress verminderen te stimuleren op de middelbare school: Houd je locker schoon en goed georganiseerd. Het zal je helpen om op tijd te komen en niet gefrustreerd te raken.

Wanneer bedrijven hulp nodig hebben, zullen ze het vinden
Als je hulp nodig hebt bij een onderwerp, wees niet bang om iemand te vinden die je kan helpen. Docenten en hoogleraren kunnen beperkte hulp bieden, maar zij zullen vast wel iemand kennen of extra materiaal hebben die je verder op weg kunnen helpen.

Plan je werk en werk je plan uit
Plan tijd voor huiswerk en houd je aan het schema, tenzij er een echte noodsituatie (brand, overstroming enz.) zich voordoet. Als je rust nodig hebt na een schooldag, neem dan deze pauze. Zorg er wel voor dat je huiswerk plant later in de avond. Het tegenovergestelde van stress is ontspanning, maar zorg ervoor dat je beiden plant!

Speciale tip: Laat het huiswerk zich niet opstapelen voor je weekend. Hoewel je ervoor kunt kiezen om te werken aan alle of een deel van een zaterdag of zondag, is dit niet verstandig om te doen. Zorg er in ieder geval voor dat één van die dagen jouw vrije dag is. Door dit te doen, zal je merken dat je veel gemakkelijker de week aankunt.

Plan je werk en werk je plan uit

Leer om prioriteiten te stellen
Je kunt misschien een essay heel snel afkrijgen, maar hoe zit het met een 15.000 woorden scriptie? Doe de dingen, die moeten worden gedaan. Gebruik de rest van jouw ingeplande studietijd voor 1) het werken aan grote projecten of 2) begin alvast te lezen met een hoofdstuk of zelfs een paar bladzijdes als je veel leeswerk hebt.

Kies onderwerpen waar je interesses in liggen
Wanneer je een project of onderwerp kunt kiezen, kies dan op basis van je interesses. Denk niet hoe je indruk kunt maken op je leraar of hoe je een goed cijfer kunt halen. Naast dat het jouw schoolwerk aangenamer en minder stressvol maakt, zullen de goede cijfers ook komen door goed werk. Het beste werk komt voort, door dat je geniet van wat je doet.

Voorkom vol bezette tijden van studie
Je kan fysieke pijn (stressoren) voorkomen door het nemen van vijf minuten pauze na elke uur van studie. Ook bij het werken aan een bureau of tafel, is het belangrijk dat jouw stoel op een comfortabele hoogte staat en jouw rug stevig ondersteunt. Zie voor meer informatie http://www.stressvrijleven.com/kennisbank/rsi/stoel-houding-werkplek/

Wees op tijd
Als je de klas te laat binnen komt, bestaat de kans dat je voor schut wordt gezet door leraren of studiegenoten. Je kunt je hierdoor best ongemakkelijk voelen. Ongemak is stress.

Tips hoe je examen stress kunt verminderen.

Zoek zoveel materiaal als je kunt over het examen
Profiteer van elk proefexamen. Zodoende zul je beter voorbereid zijn op het echte examen.

Houd bij het studeren rekening met het type examen
Zijn het multiple choice vragen? Dan zijn het meestal feiten, formules en weetjes. Essay examens gaan meestal over een bepaald onderwerp. Dat onderwerp moet je goed kennen en ze zullen bijvoorbeeld in details gaan over twee subonderwerpen.

Zie je school als een tijdelijke onderneming

Weet waar je naar toe moet
Ga er niet automatisch vanuit dat je examen zal worden gegeven in de “gebruikelijke” plaats. Veel examens worden in grote zalen afgenomen. Zorg ervoor dat je weet waar de locatie is, tot aan het kamernummer toe.

Wees de avond van tevoren voorbereid
Laad je tas of koffer met alles wat je denkt nodig te hebben, zoals aspirine, een snack, water, rekenmachine, brillen enz.

Eet voor het examen
Er is misschien niet de tijd of de gelegenheid om een hapje te eten tijdens het examen. Naast dat je moe kan voelen, kan een lege maak ook voor zorgen dat je niet prettig voelt.

Doe de juiste kleding aan
Klaslokaal kan warm of koud voor je zijn. Hou hier rekening mee. Je kunt altijd een comfortabele jas of vest aandoen. Deze kan je dan altijd uit doen mocht het te warm worden.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Studie Stress Verminderen Door Je Studie Te Zien Als Een Onderneming
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Een reactie op “Studie Stress Verminderen Door Je Studie Te Zien Als Een Onderneming”

Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)