Gratis e-Book!

Direct Toegang

Tips Om Verantwoord Alcohol Te Drinken Tijdens Koninginnedag

stress verminderen alcohol Tips Om Verantwoord Alcohol Te Drinken Tijdens Koninginnedag Koninginnedag kan gezellig zijn, maar kan ook veel stress opleveren. Koninginnedag is een nationale feestdag in Nederland. Een nationale feestdag houdt in dat bijna iedereen vrij is. Koninginnedag wordt elk jaar gevierd op 30 april. We vieren de verjaardag van onze koningin Beatrix. Eigenlijk is 30 april de verjaardag van haar moeder, koningin Juliana. Beatrix volgde op 30 april 1980 de troon op van haar moeder. Om haar moeder te eren, besloot Beatrix Koninginnedag op 30 april te blijven vieren. In bijna elke stad in ons land wordt er dan feest gevierd. Overal is het druk. Artiesten en dj’s treden op. Dit kan erg gezellig zijn, maar er wordt ook veel alcohol gedronken. Hier een aantal tips hoe je verantwoord alcohol kan drinken.

Gewoon “nee” zeggen
Zulke sociale gelegenheden kan je ook veel stress geven, omdat je eigenlijk geen zin heb om bier of wijn te drinken. Weersta de druk om alcohol te drinken. Het is namelijk niet vereist om te drinken. Er is geen wet waarin staat dat alcohol een noodzakelijk ingrediënt is om Koninginnedag te vieren. Het is niet onbeleefd om een niet-alcoholische drank te kiezen. Verminder de stress door gewoon nee te zeggen.

Wijs een “Bob”aan
Als jij en je vrienden op stap gaan, wijs op voorhand aan wie de Bob is. Drinken en rijden is absoluut geen optie. Veel auto-ongelukken zijn gerelateerd aan alcohol. Kies anders voor het openbaar vervoer, dan hoeft niemand de Bob te zijn. Door dit te doen, voorkom je stress, discussies en ruzies over wie de Bob moet zijn.

Besluit van te voren hoeveel je gaat drinken
Als je gaat drinken, doe wat verantwoordelijke drinkers ook doen. Bepaal van tevoren hoeveel drankjes je gaat nemen en hou je er aan.

Vergeet niet dat alcohol een aanvulling is en niet het doel
Soms verliezen we het doel van een Koninginnedag uit het oog en zien we het als een kans of mogelijkheid om sociaal te drinken. Terwijl het belangrijkste doel van Koninginnedag is om plezier te hebben met mensen die je kent. Het drinken is altijd een optie, maar het is ook een keuze en verantwoordelijkheid durven nemen. Hou in gedachten tijdens Koninginnennacht en Koninginnedag dat alcohol een aanvulling is en niet een doel op zichzelf. Als je merkt dat je over je grenzen heen gaat, zoek een vriend of vriendin en leg uit dat je naar huis wilt gaan. Je kan jezelf stoppen voordat je te ver gaat, je hoef alleen maar te kiezen om dit te doen.

Kies voor verantwoord gedrag
Je kan ervoor kiezen dat het een ontspannen, plezierige en gezellige Koninginnennacht of Koninginnedag wordt. Drink met mate en moedig je vrienden aan om hetzelfde te doen. Ga niet rijden als je hebt gedronken en probeer de redenen waarom mensen in deze tijd van het jaar feest vieren te onthouden.

5 tips hoe je de Koninginnedag kater kan bestrijden

De Koninginnedag is voorbij en de wekker gaat af. Je moet naar je werk of je hebt een brunch en je hebt geen zin om op te staan. Wat kan je doen? Naast de zelfhaat en de onvermijdelijke zweren nooit meer een druppel alcohol aan te raken, zolang je leeft, zijn er een aantal praktische stappen die je kunt nemen om het lichamelijk lijden te minimaliseren. En snel.

1. Drink voldoende water
Voordat je naar bed gaat na een lange dag of nacht van feesten, moet je proberen om minstens een liter water te drinken. Zodoende kun je de hoofdpijn vermijden of verlichten. Zelfs als je geen last van hoofdpijn hebt, is water nog steeds het belangrijkste wapen tegen de katers.

2. Slaap voldoende
Als je slim bent geweest heb je een vrije dag aangevraagd, zodat je kan uitslapen. Rust is één van de dingen die je lichaam het meest nodig heeft op dit moment.

3. Neem een douche
Water blijft de sleutel. Zelfs als het idee van opstaan je al ziek maakt, kan een douche nemen dit idee verlichten. Een douche nemen kan de verfrissing geven, die je nodig hebt om de dag te beginnen.

4. Eet een banaan
Het kalium in bananen doet wonderen voor het lichaam. Er zitten belangrijke vitaminen en voedingstoffen in bananen dat doet wonderen voor het lichaam.

5. Lach erom en leef het
Een glimlach is soms de enige verdediging (het maakt niet uit hoeveel pijn het doet) en de wetenschap dat het allemaal snel voorbij zal zijn. Soms zijn de effecten van een kater puur psychologisch. Je zou versteld staan hoe ver een glimlach en een goede houding de kater kan bestrijden.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Tips Om Verantwoord Alcohol Te Drinken Tijdens Koninginnedag
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)