Gratis e-Book!

Direct Toegang

Verminder Stress – Stop Met Ruzie Maken Over Geld

ruzie maken over geld stress verminderen Verminder Stress   Stop Met Ruzie Maken Over GeldHet huwelijk en geld kan een combinatie zijn dat stress oplevert. Veel koppels maken ruzie over het geld. Tijdens stressvolle economische tijden kunnen geldproblemen zich voordoen en kunnen huwelijken onder spanning en stress staan. In dit artikel kun je zien hoe je harmonie kan vinden met je huwelijk en geld.

Blijf kalm
Als de emoties hoog oplopen, kunnen mensen dingen zeggen waar ze achteraf spijt van krijgen. Het beste voor je huwelijk en geld stressniveaus is door kalm te blijven bij het bespreken van de financiën. Dit betekent het gebruik maken van stressmanagement technieken zoals ademhalingsoefeningen, elkaar masseren of door gewoon rustgevende muziek op te zetten etc. Elkaar rustig houden kan je huwelijk bevorderen en kan helpen om de geldproblemen op te lossen.

Krijg een goed beeld over de situatie
Het is misschien niet leuk, maar het is belangrijk dat jullie allebei een duidelijk beeld hebben van jullie financiële situatie.  Jullie beiden moeten weten wat jullie hebben , wat jullie verschuldigd zijn, hoeveel geld jullie verdienen en waar het heen gaat.  Soms doet één persoon het grootste deel van de budgettering, maar als het gaat om oplossingen vinden voor geldproblemen, dan is het belangrijk dat jullie beiden weten waar je aan toe bent. Haal alles boven tafel en ga er samen naar kijken.

Focus op oplossingen
Wanneer je geconfronteerd wordt met de harde realiteit van geldproblemen, is het soms gemakkelijk om in patronen van woede en schuld te vervallen. Dit moet je niet doen. Dit kan leiden naar meer stress in je huwelijk en oplossingen in de weg staan! Focus op het accepteren van de situatie waarin je nu bent. Werk samen aan een duidelijk plan richting een beter financiële toekomst.

Werk samen aan een duidelijk plan richting een beter financiële toekomst

Werk samen
Twee weten meer dan één. In een huwelijk is het belangrijk voor jullie beiden dat je op één lijn staat als het gaat om geld. Werk samen aan een budget dat voor jullie beiden zal werken en houd er aan. (Je bent het aan elkaar verschuldigd en aan je kinderen als je die hebt.) Moedig de ideeën van je partner aan en weet dat je huwelijk en je financiële situatie het beter zal doen als jullie met z’n tweeën als een team het geld beheren.

Vraag hulp als het nodig is
Als je financiële situatie snel verslechterd en je weet niet hoe je een plan kan maken om je financiële situatie te redden, dan is het een goed idee om samen met een financieel adviseur te praten. Het kan frisse ideeën en goede perspectieven opleveren. Eveneens geeft het jullie beiden een neutrale derde partij waar je in kan vertrouwen. Als je huwelijk snel verslechterd vanwege geldproblemen, kan het eveneens een goed idee zijn om met een relatietherapeut te praten. Geldproblemen kan een tol eisen op een relatie. Een therapeut kan je helpen de patronen te onderzoeken en kan oplossingen aanbieden om op een gezondere manier in verhouding met elkaar te staan.

Tips

1. Behoud de connectie met elkaar – Zelfs als je gefrustreerd bent door de situatie, kun je nog steeds elkaars handen vasthouden tijdens het praten. Geef elkaar massages als je pauzes neet, deel grappen met elkaar en hou je connectie levend op eenvoudige manieren. Door dit te doen, kun je elkaar er door heen helpen!

2. Wees je ervan bewust – Als je altijd ruzie maakt over geld en vooral als je niet helemaal weet waarom, dan kan het een goed idee zijn om je eigen verleden en het verleden van je partner te onderzoeken in het licht van geldkwesties.  Wees je ervan bewust of je negatieve patronen meedraagt vanuit je kindertijd, onrealistische verwachtingen, of bepaalde gevoeligheden waar je telkens mee wordt geconfronteerd, zodat je kan leren hoe je hier mee om moet gaan.

3. Neem een pauze als het nodig is – Als de dingen te stresserend zijn, neem dan een pauze en doe iets waar jullie beiden van genieten. Of neem tijd voor jezelf en kom dan terug als jullie beiden een frisse blik kan werpen op de situatie met een extra dosis geduld.

Door kalm te blijven als je praat over financiën kan het verschil maken tussen een vruchtbare planningssessie en een schadelijke woordenwisseling.

4. Blijf kalm – Ik heb het al eerder gezegd en kan het niet vaak genoeg zeggen dat kalm blijven belangrijk is. Door kalm te blijven als je praat over financiën kan het verschil maken tussen een vruchtbare planningssessie en een schadelijke woordenwisseling.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Verminder Stress   Stop Met Ruzie Maken Over Geld
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)