Gratis e-Book!

Direct Toegang

Verminder Studie Stress En Munt Uit In Je Studie

studiestress Verminder Studie Stress En Munt Uit In Je StudieDe  opleidingseisen op alle niveaus van onderwijs worden steeds strenger. Studenten kunnen aanzienlijk veel  stress ervaren met betrekking tot hun studie.

Hier zijn een aantal studiestress tips en technieken die studenten kunnen aanleren. Dit bereidt hen voor op hun examens en vermindert hun studiestress. Zodoende maakt het leren ook makkelijker.

1.       Ga verstandig met je tijd om

Het is belangrijk om jezelf voldoende tijd te geven om te kunnen studeren als je het goed wilt doen. Je kunt jezelf een hoop stress besparen als je vooruit plant met goede timemanagement vaardigheden. Een goede planning maken, en je studie in kleinere stukken opbreken en andere timemanagement vaardigheden zijn essentieel.

Ga verstandig met je tijd om

2.      Wees geordend en georganiseerd

Zorg voor een systeem van organisatie voor het maken van aantekeningen, het bijhouden van het huiswerk en andere belangrijke onderdelen van je studie. Door geordend en georganiseerd te zijn, creëer je rust in je hoofd. Je weet op deze manier waar alles ligt, wanneer de deadlines en examendatums zijn. Je maakt zodoende je hoofd leeg van mentale rommel die desorganisatie met zich meebrengt. Zorg dat je een  agenda, een planning en een goeie systeem hebt voor je studie en je zult een aanzienlijke hoeveelheid stress verminderen!

3.       Creëer een goede studieomgeving

Het creëren van een rustgevende omgeving kan stress verminderen en je helpen om te leren. Als bijvoorbeeld je kamer niet is opgeruimd, is het minder prettig om er te leren dan in een opgeruimde kamer. Als je thuis niet goed kan leren, ga dan naar de openbare bibliotheek van de stad. Dit is een rustige omgeving en je kunt niet worden afgeleid door allerlei andere dingen.

4.       Ken je stijl van leren

Wist je dat we niet allemaal dezelfde manier van leren hebben? Het is belangrijk om te weten of  je een visuele, kinesthetische of een auditieve student bent. Zodoende kun je jouw studie rondom jouw specifieke leerstijl aanpassen en maakt het bereiken van succes gemakkelijker.

5.       Beoefen visualisaties

Visualisaties zijn bewezen stress management technieken. Je kunt studiestress verminderen en je prestaties  verbeteren door jezelf te visualiseren dat je jouw doelen hebt bereikt. Neem een paar minuten per dag en visualiseer in details wat je wilt dat er gebeurt. Of het nu een presentatie geven is zonder zenuwen, het succesvol maken van een examen, of iets anders dat je succes zal ondersteunen. Vervolgens werk hard en laat het gebeuren!

6.       Ontwikkel optimisme

Het is bewezen dat optimisten  – diegenen die makkelijker mislukkingen opzij schuiven en makkelijker successen behalen – gezonder, minder gestrest en meer succesvol zijn. Je kunt de eigenschappen van optimisme ontwikkelen en daardoor betere studieresultaten  boeken.

7.       Zorg voor voldoende slaap

Als je optimale prestaties wilt hebben, zorg er dan voor dat je goed uitgerust bent. Onderzoek toont aan dat degenen die slaaptekort hebben meer moeite met leren en onthouden hebben. Ze presteren slechter op vele gebieden. Plan je huiswerk en leerwerk goed in, zodat je voldoende slaap hebt of neem een power nap (korte slaap van 20 tot 30 minuten)

8.       Gebruik stress management technieken

Chronische stress kan je vermogen om te leren en onthouden aantasten. Stress management is één van de belangrijkste ( en het meest over het hoofd geziene) studie benodigdheden. Een regelmatige beoefening van stress management kan je algehele stressniveau verminderen en je helpen voor te bereiden op wat komt.

Stress management is één van de belangrijkste studie benodigdheden

9.       Leer studievaardigheden

Goede studievaardigheden aanleren kan je prestaties enorm verbeteren. Zo is het belangrijk om hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden. Markeren wat belangrijk is. Actieve houding tijdens de colleges. Dit zijn allemaal belangrijke elementen om je prestaties te verbeteren.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Verminder Studie Stress En Munt Uit In Je Studie
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)