Gratis e-Book!

Direct Toegang

Vijf Redenen Waarom Je Time Management Moet Leren en Beoefenen

time management stress verminderen 300x153 Vijf Redenen Waarom Je Time Management Moet Leren en BeoefenenProblemen met time management? Als je dat hebt, dan heb je twee belangrijke opties. Één van die opties is vaak de meest populaire en dat is om gewoon op dezelfde voet door te blijven gaan met je activiteiten. Helaas kan dit negatieve invloed hebben op je privéleven, maar ook op je werkleven. De andere optie is om er verandering aan te brengen. Het goede nieuws is, dat je aantal stappen kan zetten om je time management te verbeteren. Er zijn verschillende manieren om dit te verbeteren. Doelen stellen, to-do-lijsten, beperken van taken, het stellen van prioriteiten, het uitbesteden zijn effectieve manieren om je time te managen.

Hieronder staan een aantal redenen waarom je time management moet toepassen.

1. Het is makkelijk om te doen
Zoals eerder samengevat, kun je een aantal verschillende opties kiezen om beter gebruik te maken van je tijd. Deze opties zijn eenvoudig en kosteneffectieve methodes. In feite is het maken van een to-do-list gratis. Omdat het zo gemakkelijk te leren is, raad ik je aan om het eigen te maken. Zodoende zul je stress verminderen en effectief van je tijd gebruik maken.

2. Het is belangrijk voor je privéleven
Als je een slecht gevoel hebt voor time management, heeft het een aantal ernstige gevolgen voor onder andere je privéleven. Als je regelmatig rekeningen te laat betaalt, vriendschappen niet onderhoudt, of later thuis aankomt dan normaal, kun je jouw persoonlijke relaties meer pijn doen, dan je ooit had kunnen voorstellen. Vrienden, echtgenoten en romantische partners zullen het niet lang kunnen uithouden met dit gedrag.

3. Het is belangrijk voor je werkleven
Slechte time management heeft niet alleen een negatief effect op je privéleven, maar ook voor je werkleven. Als je niet goed weet hoe je tijd moet managen, kun je gemakkelijk worden afgeleid. Dit kan leiden tot het verspillen van je werktijd. Als je herhaaldelijk wordt betrapt, kan je zelfs worden ontslaan. Dit kan ook een negatieve invloed hebben op je privéleven, doordat je hierdoor in financiële problemen kan komen.

4. Het is iets waar je alleen maar van kan profiteren
De tijd nemen om time management technieken te leren kan je alleen maar voordeel opleveren voor je werk en je privéleven. Eigenlijk heb je niets te verliezen en alles te winnen om time management technieken eigen te maken. Je moet jezelf afvragen:”Waarom niet?” “Waarom zal ik mijn leven niet verbeteren door te leren hoe je time management technieken moet toepassen?”

Eigenlijk heb je niets te verliezen en alles te winnen om time management technieken eigen te maken.

5. Time Management vermindert de stress
Nogmaals, het is belangrijk om je te focussen op de opties die je hebt om te leren en te beoefenen hoe je time management moet toepassen. Je zal bijvoorbeeld alarm klokken en timers kunne gebruiken, die je helpen om beter gebruik te maken van je tijd. Je zult vast in het bezit zijn van een traditionele alarm, maar je mobiele telefoon, computer en televisie zijn ook uitgerust met alarmklokken. Door time management technieken eigen te maken, kun je de stress verminderen en effectief gebruik maken van je tijd.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Vijf Redenen Waarom Je Time Management Moet Leren en Beoefenen
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)