Gratis e-Book!

Direct Toegang

Zenuwen En Stress Verminderen Voor Het Sollicitatiegesprek

stress verminderen sollicitatiegesprek 300x219 Zenuwen En Stress Verminderen Voor Het Sollicitatiegesprek Hoe kan je stress verminderen voordat het sollicitatiegesprek plaatsvindt? Stress en spanning is een normaal gevoel als je voor een nieuwe uitdaging staat. Dit geldt helemaal voor sollicitanten, die voor het eerst een sollicitatiegesprek gaan voeren. 

Helaas kun je dit gesprek niet aan iemand anders over laten. Jij moet het gaan doen. Als je de gehele tijd gestrest voelt, dan kan de kans kleiner zijn dat je het gesprek succesvol zult afronden. Als je wilt ontdoen van stress en zenuwen, dan raad ik je aan om deze lijst met tips op te volgen.

Zorg voor voldoende slaap
Als je weet dat voldoende slaap goed voor je is,  dan weet je dat het ook geldt voor sollicitatiegesprekken. Door voldoende slaap kan jouw denken rusten en zal je beter in staat zijn om na te denken over hoe je gaat antwoorden op de gestelde vragen. Als je extra informatie hebt opgedaan, dan zal je in staat zijn om deze informatie beter te herinneren.

Sta vroeg op
Door vroeg op te staan kun je in alle rust jezelf klaarmaken. Haast zorgt voor stress en je wilt niet gestrest bij een sollicitatiegesprek binnen wandelen. Dus vertrek op tijd voor het geval je in de file komt te staan. Als je met openbaar vervoer gaat, dan raad ik je aan om ruim op tijd te vertrekken. De treinen of bussen kunnen namelijk vertragingen hebben.  Zodoende bouw je speling in jouw tijd en zal je ontspannen en op tijd aankomen op je sollicitatiegesprek.

Ontbijt
Afgezien van de slaap, moet je zeker een hapje eten voordat je naar het sollicitatiegesprek toegaat. Op deze manier zal je hersenen beter werken. Tegelijkertijd ziet je gezicht er beter uit na een ontbijt. Verder kan een hongergevoel je goed afleiden tijdens het sollicitatiegesprek.

Vraag advies aan familie en vrienden, die het hele proces van het zoeken naar een baan zijn ondergaan.

Morele ondersteuning
Als het voeren van een sollicitatiegesprek je eerste keer is, dan doe je er goed aan om advies te vragen aan je familie of vrienden, die het hele proces van het zoeken naar een baan zijn ondergaan. Zij kunnen je vertellen wat je kan verwachten en hoe je daarmee om moet gaan.

Afleiding
De enige manier om te blijven ontspannen is door jezelf af te leiden. Op deze manier ga je niet nadenken over het sollicitatiegesprek. Luister naar muziek of  neem iets waar je op kan knabbelen. Geef jezelf niet de tijd om na te denken, want je kunt jezelf gek maken door hierover te piekeren. Gewoon relaxen en ontspannen het gesprek ingaan. Succes met je sollicitatiegesprek!

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Zenuwen En Stress Verminderen Voor Het Sollicitatiegesprek
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)